Elevii din Botoşani sunt chemaţi la şcoală să-şi ia laptele şi cornul, chiar dacă școlile sunt în scenariul roșu

În Botoşani, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar se plâng că trebuie să dea curs unei solicitări de la Consiliul Judeţean care precizează că toţi directorii de şcoli aflate în scenariul roşu, adică cu predare online din cauza pandemiei, trebuie să cheme toţi elevii la şcoală pentru a-şi lua laptele şi cornul, alimente distribuite prin program naţional.

Directorii de şcoli sunt obligaţi să găsească soluţii pentru depozitarea în siguranţă a acestor produse perisabile pânâ când se hotărăsc părinţii sau elevii să le ridice. Nu se precizează însă ce se întâmplă în cazul în care elevii refuză să-şi ia laptele şi cornul.

Pe 12 martie, Consiliul Judeţean Botoşani a trimis o adresă la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care se solicita directorilor de şcoli să cheme elevii care fac ore online să-şi ridice laptele şi cornul de la şcoală.

Altfel spus, deşi elevii sunt trimişi acasă pentru a fi evitată îmbolnăvirea şi răspândirea virusului, pe de altă parte sunt chemaţi la şcoală ca să primească pachetul de la Guvern.

 

 

Sursă foto – dw.com