CTP – Cîțu are dreptate să-i numească pe antivacciniști teroriști

Gazetarul Cristian Tudor Popescu consideră că termenul folosit de premier este corect, pentru că retorica acestor oameni alunecă într-un mod periculos către xenofobie.

Sunt multe motive pentru care premierul are dreptate să eticheteze astfel de persoane cu termenul de „teroriști”, consideră CTP, care aduce în discuție un exemplu recent: „Doamna senatoare Balena Baliverna l-a condamnat la moarte pe secretarul de stat Raed Arafat”.

”Raed Arafat e cetățean român, iar această doamnă spune că e condamnat la moarte. Cu alte cuvinte, dacă îl omori pe Raed Arafat, nu faci altceva decât să confirmi ce spunea doamna. Păi, dacă e condamnat la moarte, foarte bine, să-l omorâm, că tot e condamnat, nu?

A pronunțat un fel de fatwa, cum se face printre fundamentaliștii islamici: se proclamă o astfel de fatwa, astfel încât orice credincios islamic poate să-l omoare pe respectivul individ și va fi bine plăcut lui Allah.

Deci, observați la ce s-a ajuns – la o xenofobie care amintește de sângeroșii, de groaznicii ani ’30 și începutul anilor ’40 în România, și anii ’20 chiar. E vorba aici de străinii care sunt antiromâni: Fritz, Iohannis, Arafat sunt nemți și arabi, să plece din țară! Iar Arafat e condamnat la moarte.” – a spus CTP pentru Digi24

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/CTPopescu