Lider sindical – E nevoie ca viitorii profesori să iasă din facultate cu dublă specializare pentru a găsi mai ușor de lucru

Titularizarea dascălilor pe o perioadă determinată nu va putea fi pusă în practică, deocamdată, consideră Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ.

El a spus, la Europa FM, că e nevoie ca viitorii profesori să iasă din facultate cu dublă specializare pentru a le fi mai ușor să își găsească un loc de muncă:

„Din păcate, România nu este pregătită pentru a face acest pas, asta ar merge în momentul în care facultățile care pregătesc viitorii profesori ar avea cel puțin două specializări, dacă nu chiar trei. Profesorii din  România oricum dau concursuri mai multe decât dau alți candidați”- a afirmat Simion Hăncescu.

Ideea titularizării pe perioadă determinată, agreată de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, le-ar crea dificultăți cadrelor didactice la obținerea unui împrumut bancar, mai spune liderul de sindicat:

„Mai pot profesorii să ia un împrumut de la bancă, atâta timp cât banca cere garanții pentru un post, în momentul în care nu știi ce faci anul viitor? E clar că această posibilitate dispare.”

 

 

 

Sursă foto – dw.com