Șeful ATI Sibiu – Legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienţii agitaţi până când se instalează efectul sedativelor

Șeful Secției ATI de la Spitalul Județean Sibiu, medicul Mihai Sava, precizează, într-un comunicat de presă, că legarea de pat a pacienților se practică în toate secțiile de terapie intensivă, fiind utilă la pacienţii agitaţi până când se instalează efectul sedativelor sau atunci când creşterea dozelor de sedative pot duce la instalarea unor reacţii adverse ameninţătoare de viaţă.

Mihai Sava mai precizează că sedarea se face doar la pacienţii agitaţi pentru ca aceștia să nu-şi inducă leziuni. Șeful secției ATI face mai multe precizări în legătură cu personalul existent în secție și cu procedurile de acolo.

„Acuzaţiile prin care se afirmă că decesele unor pacienţi s-au datorat deficienţelor terapeutice, trebuie dovedite prin probe şi analizate de către persoanele care înţeleg procedurile medicale de specialitate şi nu prin prisma unor sesizări anonime”- subliniază șeful secției ATI.

Și conducerea Spitalului Județean Sibiu a remis presei un comunicat în care precizează, între altele, că va face o anchetă privind activitatea din Secția ATI. Conform conducerii spitalului, de la începutul pandemiei, 397 de pacienți din 570 internați la ATI au murit.

Precizările vin după ce ziarul Turnul Sfatului a dezvăluit că pacienții cu Covid-19 de la spitatul județean sunt legați de paturi, sedați și intubați chiar și când nu este nevoie, doar pentru liniștea medicilor și asistentelor.

Imagine spital Sibiu ATI – Turnulsfatului.ro

 

Sursă foto – atimedical.com