Președintele Klaus Iohannis îi cere ministrului Justiției să explice public cum s-a ajuns ca dosarul 10 august să fie clasat. Președintele spune că a cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluții pentru ca adevărul să fie găsit și responsabilii să răspundă.

sondaj

„Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns în situația ca dosarul vizând evenimentele din 10 august 2018 să fie clasat. Românii au tot dreptul să știe cine sunt cei vinovați de actele de violență împotriva manifestanților pașnici. Lucrurile nu se pot încheia aici și de aceea am cerut ministrului Justiției și ministrului de Interne să găsească soluțiile pentru ca adevărul în legătură cu 10 august să fie aflat, iar cei responsabili să răspundă”- scrie președintele, într-o postare pe Facebook.

Fostul ministru al Justiției, Raluca Prună, critică afirmatiile președintelui Iohannis în legatură cu închiderea dosarului 10 august.

”Am un gust foarte amar citind cum Președintele cere ministrului justitiei sa identifice cauzele clasării dosarului 10 august.

Misterul s-ar putea găsi in modul de redactare a actului trimis la instanța (adică infirmarea clasării după un mega scandal public). Autorul actului este șeful DIICOT de la acel moment, G. Hossu. Numita cu mare aplomb in functie de Președinte, in ciuda multelor riscuri cunoscute la momentul numirii și care au și dus la demisia doamnei.

Pana nu apare motivarea, in care sper ca judecătorul sa explice, pentru ca tot poporul sa înțeleagă, ca nu poate face dreptate judiciara când este limitat sa se uite la legalitatea și temeinicia actului cu care a fost sesizat de șeful DIICOT, cred ca institutiile statului ar trebui sa tacă. Mai ales când au făcut din independenta justitiei o tema de campanie. Si dacă tot vor sa facă ceva ar putea, in așteptarea motivarii deciziei judecătorului, sa șteargă pe jos, in camera și fără public ca nu mai e campanie, cu ministerul de interne.” – a scris pe Facebook Raluca Prună

Deputatul USR-PLUS Emanuel Ungureanu l-a criticat dur joi pe președintele Klaus Iohannis, după ce șeful statului a cerut ministrului Justiției să explice cum s-a ajuns la situația clasării dosarului 10 august.

”Rușinos!Schamlos(în limba germană)

Președintele Iohannis care a numit-o pe Elena Giorgiana Hosu în fruntea DIICOT este responsabil direct din punct de vedere moral și politic de „trântirea” dosarului 10 august.

Pervers, în stil pesedist, domnul Iohannis îl roagă pe actualul ministru al Justiției să lămurească povestea clasării dosarului 10 august.

Domnul Iohannis mai bine mergea la ski zilele acestea…

Îl invit pe domnul Iohannis, pe care l-am votat, să citească această mărturie a unui cetățean mutilat în 10 august 2018.” – a scris Ungureanu pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis