Pfizer face concedieri în Belgia şi urmează să transfere o parte din activităţi în România

Grupul farmaceutic american Pfizer urmează să concedieze 15% din personalul centrului său de distribuţie de la Zaventem (Belgia), urmând ca o parte din activităţile acestui centru să fie mutate în România, informează cotidianul La Libre Belgique.

Potrivit unor surse sindicale, aproximativ 38 din cei 238 de angajaţi de la centrul de distribuţie pe care Pfizer îl are la Zaventem ar urma să îşi piardă locul de muncă. Motivul avansat de conducerea companiei ar fi delocalizarea serviciului de planificare a aprovizionării la Bucureşti.

Grupul farmaceutic american Pfizer are în prezent aproximativ 2.500 de angajaţi în Belgia. Confom site-ului oficial, compania Pfizer este prezentă în România din 1993, cu investiții locale în cercetare și dezvoltare, producție și vânzări și comercializare a unui portofoliu larg de medicamente.

În 2011, Pfizer și-a extins operațiunile la nivel local prin achiziționarea unei unității de producție în Cluj-Napoca, iar în 2017 compania a deschis un centru regional de planificare a aprovizionării în București. Pfizer are în prezent peste 350 de angajați în România.

 

 

Sursă foto – dw.com