SUA au autorizat vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID

(FILES) A file photo taken on November 17, 2020 shows vials with Covid-19 Vaccine stickers attached and syringes with the logo of US pharmaceutical company Johnson & Johnson. - Johnson & Johnson has applied for authorisation for their coronavirus vaccine in the EU with a decision possible by the middle of March, the European Medicines Agency said on February 16, 2021. (Photo by JUSTIN TALLIS / AFP)

Conform BBC, Agenţia pentru medicamente (FDA) a Statelor Unite a autorizat, sâmbătă noapte, vaccinul împotriva COVID-19 creat de compania Johnson & Johnson. Acesta este cel de-al treilea vaccin aprobat în SUA, după cel de la Pfizer/BioNtech, care a primit undă verde pentru administrare pe 11 decembrie și cel de la Moderna, aprobat pe 18 decembrie.

Vaccinul Johnson & Johnson, care poate fi păstrat la temperatura frigiderului, va fi administrat persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit FDA. La fel ca vaccinul AstraZeneca, serul folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Spre deosebire de acesta însă, are nevoie de o singură doză pentru imunizare. Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA a făcut recent publice date din care rezultă că vaccinul J & J are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6%.

 

Sursă foto – j&j.com