aprilie 18, 2021
SĂNĂTATE STIRI

SUA au autorizat vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID

Conform BBC, Agenţia pentru medicamente (FDA) a Statelor Unite a autorizat, sâmbătă noapte, vaccinul împotriva COVID-19 creat de compania Johnson & Johnson. Acesta este cel de-al treilea vaccin aprobat în SUA, după cel de la Pfizer/BioNtech, care a primit undă verde pentru administrare pe 11 decembrie și cel de la Moderna, aprobat pe 18 decembrie.

Vaccinul Johnson & Johnson, care poate fi păstrat la temperatura frigiderului, va fi administrat persoanele în vârstă de cel puţin 18 ani, potrivit FDA. La fel ca vaccinul AstraZeneca, serul folosește un adenovirus pentru a determina un răspuns imun al organismului împotriva coronavirusului.

Spre deosebire de acesta însă, are nevoie de o singură doză pentru imunizare. Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durerea la locul injecţiei, cefaleea, oboseala şi durerile musculare.

Agenția de reglementare în domeniul medicamentelor din SUA a făcut recent publice date din care rezultă că vaccinul J & J are o eficiență cuprinsă între 81,7% și 87,6%.

 

Sursă foto – j&j.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *