Studenții de la Facultatea de Drept care au fost exmatriculați pentru fraudă merg în instanță

După ce i-au prins copiind folosind ca sursă de inspirație un grup comun de Whatsapp al studenților, Facultatea de Drept de la Universitatea din București a decis exmatricularea a 45 de studenți care au conlucrat în vederea fraudării unor examene din sesiunea de iarnă 2021 a anului I.

Surse din rândul studenților au spus pentru ȘtiriEdu.ro că unii dintre studenții care au fost exmatriculați vor da facultatea în judecată pentru că nu a fost respectată procedura exmatriculării pentru că, potrivit regulamentului universității, „frauda trebuie depistată pe loc”.

Profesorii din Consiliul Facultății de Drept își argumentează decizia privind exmatricularea tocmai cu referire la prevederile din Regulament care arată că Decanul va anula rezultatele unui examen fraudat. În plus, în cea de-a doua sesiune de examen din anul universitar 2020-2022, examenele și colocviile din toate programele de studii ale Facultății de Drept să se desfășoare față în față, chiar dacă activitatea didactică (cursuri și seminare) va continua online.

Studenții de la Asociația Studenților în Drept din cadrul universității critică soluția aleasă de Consiliul Facultății, „în sensul în care aceasta nu prezintă egalitate de tratament și minimizează importanța aspectelor logistice de cazare în București”.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/drept.unibuc