aprilie 17, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Profesorii vor efectua triajul epidemiologic al elevilor odată cu începerea școlilor

O variantă de lucru a proiectului de ordin comun al miniștrilor sănătății și educației arată care sunt măsurile care se vor aplica la redeschiderea şcolilor din 8 februarie. Documentul a fost făcut public de Edupedu.ro.

„Cadrele didactice vor efectua triajul observațional al preșcolarilor/elevilor pe tot parcursul activităților școlare”, potrivit noului ordin de ministru cu regulile pentru redeschiderea școlilor. Profesorii trebuie să aplice protocolul de izolare a celor descoperiți cu simptome în timpul orelor, potrivit documentului.

„Cadrele didactice vor efectua triajul observațional al preșcolarilor/elevilor pe tot parcursul activităților școlare”- potrivit proiectului de ordin.

„Cadrele didactice, personalul didactic auxiliar şi nedidactic care prezintă simptome specifice unei afecţiuni cu potenţial infecţios (febră, tuse, dureri de cap, dureri de gât, dificultăţi de respiraţie, vărsături) se izolează la domiciliu, contactează medicul de familie şi anunţă de îndată responsabilul desemnat de catre conducerea unităţii de învăţământ”- potrivit documentului citat.

 

 

Sursă foto – bbc.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *