aprilie 16, 2021
FEATURED SĂNĂTATE STIRI

Elveția refuză autorizarea vaccinului AstraZeneca, din cauza ”datelor insuficiente” privind siguranța și eficiența serului

Elveția a decis să nu autorizeze momentan vaccinul dezvoltat de Universitatea Oxford și compania anglo-suedeză AstraZeneca, aprobat săptămâna trecută de UE și folosit deja de săptămâni bune în Marea Britanie.

„Pentru a obține mai multe informații despre siguranță, eficacitate și calitate, sunt necesare date suplimentare din noi studii”- a informat Swissmedic, autoritatea elvețiană de supraveghere a medicamentelor, într-un comunicat remis miercuri.

Mai multe țări au aprobat deja vaccinul. Pe 29 ianuarie, și Comisia Europeană a dat undă verde pentru administrarea acestui ser, persoanelor de peste 18 ani. Agenția Europeană pentru Medicamente a calculat însă mai strict rata de eficiență a vaccinului, pe care a aproximat-o la 60%. Mai multe state membre au anunțat însă că nu intenționează să vaccineze persoanele de peste 65 de ani cu acest ser, invocând datele insuficiente ale eficienței acestuia în rândul vârstnicilor.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *