Aurelian Bădulescu – Consilierii generali ai PSD îi solicită primarului să nu mai interzică accesul în sala de ședință. În București, rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori

Aurelian Bădulescu, consilier general al Munincipiului Bucureşti, îl somează pe primarul general, Nicușor Dan, să nu se mai ascundă în spatele pandemiei și să organizeze ședințele de consiliu cu prezență fizică, deoarece rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori.

”Consilierii generali PSD solicită Primarului General al Capitalei, Nicușor Dan, ca ședința convocată astăzi de la ora 11.00 sa se desfășoare cu participarea tuturor consilierilor generali în sala Consiliului General al Municipiului București (CGMB) din Primăria Capitalei, așa cum se desfășoară ședințele de Consiliu în toată țara.

Cei 21 de consilieri generali ai grupului politic PSD consideră că instituția Primarului Municipiului București nu are atribuții privind stabilirea modalității în care se pot desfășura ședințele Consiliului General al Municipiului București, acesta fiind atributul exclusiv al CGMB în conformitate cu dispozițiile art. 129 alin.3, alin. a al Ordonaței Guvernului nr. 57/2019 privind Codul Administrativ.

De asemenea, consilierii generali ai PSD reclamă comportamentul Primarului General al Capitalei în privința modalității în care convoacă și în acest moment ședintele de Consiliu General, când Capitala a ieșit din scenariul roșu.

Acum sunt întrunite toate condițiile pentru desfășurarea cu prezența fizică în sala de Consiliu a tuturor consilierilor generali. În București rata de infectare este sub 3 cazuri la mia de locuitori.

Primarul general nu se mai poate ascunde așadar în spatele scuzei unei posibile infectări cu Covid 19, dacă ședințele s-ar desfășura cu toți consilierii generali în sala care are peste 100 de locuri, deci este oricum suficient de încăpătoare pentru a asigura condițiile de distanțare.

Singura explicație rămâne frica exacerbată pe care Nicușor Dan o are vis a vis de întâlnirea față în față cu grupul politic PSD, prin raportarea la necunoașterea legii și lipsa evidentă a calităților pe care ar trebui să le dețină primarul general al Municipiului București.

Consilierii generali ai PSD îi solicită cu fermitate primarului general al Municipiului București să nu interzică accesul grupului de consilieri locali în sala de ședință și să nu dispună prin solicitări sau prin alte forme de dispoziție care rezultă din folosirea discriminatorie și disproporțională a drepturilor conferite de mandatul primarului general, cum ar fi Poliția Locală a Municipiului București, interzicerea accesului consilierilor locali în sala de ședință.

În cazul în care primarul general al Municipiului București nu va ține cont de această solicitare, consilierii generali ai PSD vor raporta acest abuz tuturor instituțiilor naționale şi europene.” – a scris Bădulescu pe pagina de Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/aurelianbadulescu.ro