aprilie 17, 2021
FEATURED SĂNĂTATE STIRI

Uniunea Europeană cere o inspecţie la fabrica din Belgia a grupului AstraZeneca, după anunțul privind întârzierile livrărilor de vaccinuri

Agenţia federală belgiană pentru medicamente şi produse de sănătate (AFMPS) a anunţat joi că a fost însărcinată de Comisia Europeană să inspecteze o fabrică în care sunt produse o parte din vaccinurile anti-COVID-19 ale AstraZeneca, după anunţul acestei companii privind întârzieri în livrări din cauza unei ”scăderi a randamentului” industrial, relatează AFP.

AFMPS va ”organiza o inspecţie a fluxului de producţie” de la uzina Hénogen/Novasep din Seneffe (sudul Belgiei) la cererea executivului european, a indicat pentru AFP o purtătoare de cuvânt a organizaţiei.

”Întrucât sunt implicate mai multe locuri de producţie, mai multe inspectorate/autorităţi abilitate vor realiza împreună această inspecţie”, o colaborare ”obişnuită” pentru ”lanţuri de producţie (…) răspândite în mai multe ţări”, a indicat purtătoarea de cuvânt, fără a da alte detalii.

Fabrica din Seneffe este administrată de compania de servicii pentru industria farmaceutică Novasep, un partener al gigantului suedezo-britanic AstraZeneca pentru producerea unui vaccin împotriva COVID -19.

AstraZeneca, care a anunţat săptămâna trecută o ”scădere a producţiei” la o fabrică europeană de-ale sale, a notificat UE că nu poate livra decât ”un sfert” din dozele promise iniţial Uniunii Europene în primul trimestru, potrivit unei responsabile europene.

Bruxellesul, care a precomandat până la 400 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca/Oxford, nu este convins de aceste justificări, considerându-le „nesatisfăcătoare”.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *