aprilie 17, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Am voie să întreb învățătoarea dacă s-a vaccinat sau dacă se vaccinează? Care este poziția ministrului Educației

Ministrul Educației a răspuns unei întrebări pusă de un parinte, despre dreptul de a întreba cadrul didactic dacă s-a vaccinat sau dacă se vaccinează.

Moderator Digi24.ro –  “Un părinte întreabă – Am voie să întreb învățătoarea dacă s-a vaccinat, dacă se vaccinează? Pentru că eu atunci când îmi înscriu copilul la școală trebuie să prezint fișa de vaccinare, mi s-ar părea corect să întreb la școală dacă profesorul cu care se întâlnește copilul meu a fost vaccinat?“

Sorin Cîmpeanu –  “Este o întrebare pertinentă, este o teamă firească a oricărui părinte care trebuie să fie de înțeles. Aș vrea să îmi permiteți să verific răspunsul și din perspectiva accesului la confidențialitatea actului medical. Mie mi s-ar părea normal ca acel cadru didatic să spună, așa cum noi, o parte dintre cei care ne-am vaccinat, am ales să o facem public, este dreptul nostru de a alege să facem public, la fel, m-aș aștepta s-o facă și doamna învățătoare la nivelul propriile decizii, să facă public faptul că s-a vaccinat sau că nu s-a vaccinat, în raport cu copiii sau părinții acestor elevi. Dar dacă alege să refuze pe baza confidențialității actului medical în general, inclusiv acela de vaccinare, sigur că da lucrurile se complică din perspectivă legală. Eu sunt convins că în cadrul acelei solidarități dintre profesori părinți cele mai multe cadre didactice vor alege să spună onest “m-am vaccinat” sau “nu m-am vaccinat pentru că am contraindicații medicale” sau “nu m-am vaccinat pentru că…”. Sunt convins că cele mai multe cadre didactice o vor face fără să fie obligate, din propria inițiativă, așa cum și noi am ales să facem public actul vaccinări”.

 

 

 

Sursă foto – france24.com

Related Posts

  1. Cum sa nu? Pai nu răspund eu întrebărilor tuturor părinților? Ca o carte deschisa sunt! 🙂 Ei au dreptul sa întrebe, eu am dreptul sa nu răspund.
    Nu doar ca fisa mea medicala este confidențiala, dar pot sa aduc și alte motive: fiind în vizorul tuturor, ma simt presata, asta îmi creează o stare de disconfort, disconfortul și stresul duc la depresie, practic sunt o mulțime de motive legale de care ma pot lega pentru a-mi păstra hotărârea sub acoperișul casei mele, asa cum e firesc! 😁

  2. Da. E un unghi de vedere!
    Dar atunci aș vrea și eu să știu despre toți guvernanții dacă au avut sifilis și cum l-au tratat… fiind știut că acesta afectează capacitatea mentală și indirect pe aceea de a guverna!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *