Angela Merkel și premierii celor 16 landuri federale au căzut de acord asupra prelungirii lockdownului până pe 14 februarie. Se introduc reguli mai stricte privind măștile faciale și munca de acasă.

sondaj

Lockdownul va fi prelungit până pe 14 februarie și vor fi introduse și reguli suplimentare:

  • În transportul în comun și în magazine se introduce obligativitatea purtării unor măști medicale, nu mai sunt de ajuns măștile de stofă reutilizabile. Este vorba de așa-numitele ” măști de operație” simple și de măștile FFP2 și KN95/N95. Cancelara Angela Merkel a declarat că această măsură este necesară din cauza pericolului crescut pe care îl prezintă noua variantă a coronavirusului, care a trecut printr-o mutație. Această variantă este mai contagioasă decât cea precedentă.
  • Angajatorii vor fi obligați să le ofere angajaților posibilitatea de a lucra de acasă, în măsura în care profesia respectivă o permite. Această reglementare urmează să rămână valabilă până pe 15 martie.
  • În continuare, membrii unei gospodării nu au voie să se întâlnească decât cu o singură persoană din afara gospodăriei.
  • Școlile rămân închise.

 

 

Sursă foto – dw.com