Adrian Streinu Cercel – Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Adrian Streinu-Cercel, managerul Institutului de Boli Infectioase "Matei Bals", se vaccineaza impotriva virusului gripal A/H1N1, la Bucuresti, vineri, 28 noiembrie 2009. RAZVAN CHIRITA / MEDIAFAX FOTO.

Cadrele medicale primesc de azi a doua doză a vaccinului antiCovid. Prima la rapel a fost asistenta medicală Mihaela Anghel de la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” din București. Ea este asistentă medicală generalistă, membră a echipei medicale care, în data de 27 februarie anul trecut, a preluat primul pacient din România confirmat cu virusul SARS-CoV-2.

Masca va rămâne obligatorie în continuare până în 2023. Termenul este înaintat de fostul director al Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Prof. Dr. Matei Balş”, medicul Adrian Streinu Cercel, care a primit și el a doua doză de vaccin antiCovid în această dimineață.

Între timp autoritățile susțin că a doua etapă a programărilor pentru vaccinul anti-Covid merg bine.

Datele transmise duminică dimineață de Ministerul Sănătății, în baza informațiilor de la STS, arată că de vineri, când a început etapa a doua a campaniei de vaccinare, și până sâmbătă la ora 20.00, metoda de programare a fost următoarea peste 50% dintre persoanele fizice s-au programat individual pe platformă, iar 30,59% au fost programate de angajatori. 12,52% au optat pentru programări prin call center și cel mai mic procent – 4.29% – s-au programat prin medici.

Continuarea pe RFI.ro

 

Sursă foto – rfi.ro