februarie 26, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Un elev a dat în judecată Seminarul teologic pentru că nu i s-a permis să facă școală online

Alexandru Grad Grigoraș a fost elev în clasa a XII-a la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Grigorie Teologul”, din Craiova, până în luna octombrie 2020, când a fost exmatriculat. I s-a retras binecuvântarea, condiție obligatorie pentru a putea fi seminarist, pe motivul că a acumulat absențe și că este indisciplinat. Băiatul spune însă că problemele cu conducerea seminarului au altă cauză: a cerut să facă școală online fiindcă este bolnav. A dat în judecată liceul și cere să fie reînmatriculat.

Alexandru Grigoraș Grad s-a transferat la Seminarul Teologic din Craiova de la un liceu sportiv din Severin când era în clasa a XI-a. Pentru transfer, a avut nevoie să primească binecuvântarea Arhiepiscopiei Severinului și Strehaiei, o condiție obligatorie pentru oricine vrea să urmeze o formă de învățământ teologic ortodox.

Băiatul spune că a trebuit să își aleagă un alt liceu, fiindcă nu mai putea să facă efort fizic după cele două pneumonii suferite: una în urmă cu cinci ani și a doua în 2019. În plus, îi plăcea și ideea de a fi preot.

Inspectoratul spune că face școala online, liceul nu acceptă

„Mi-am luat adeverință de la medicul de familie pentru a efectua orele online pentru că inclusiv pneumoloaga mi-a spus când am făcut ultima pneumonie că dacă voi mai face una, îmi va fi fatală. Adeverința mi-a fost refuzată vehement și părintele director mi-a spus că a fost dată pe ochi frumoși la un pahar de vorbă, fix așa mi-a spus”-  povestește tânărul.

Continuarea pe scena9.ro

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/SeminarOrtodoxCraiova

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *