Oamenii lui Voiculescu pleacă din PSD și își fac grup parlamentar separat

Cinci parlamentari PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu, au anunțat vineri, într-un comunicat de presă, înființarea Grupării parlamentare umaniste social-liberale și că vor activa ca independenți, afiliați Grupurilor parlamentare ale PSD.

Cei cinci au candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie pe listele PSD.

Este vorba despre deputata Grațiela Gavrilescu, împreună cu alți patru parlamentari – deputații Steluța Cătăniciu, Vlad Popescu și Ana Loredana Predescu, respectiv senatorul Laurențiu Mihai.

Pentru formarea unui grup parlamentar propriu, un partid are nevoie de minimum zece deputați și șapte senatori.

PPUSL, partidul controlat de Dan Voiculescu, nu a reușit să intre în Parlament la alegerile din 6 decembrie, când a obținut doar 1,1% din totalul voturilor exprimate.

PSD-ul condus de Marcel Ciolacu a refuzat anul trecut să mai joace rolul de remorcher politic pentru partidul lui Voiculescu, așa cum a făcut în ultimele două decenii, când a făcut alianță cu formațiunea mogulului Antenelor, indiferent de numele cum s-a numit aceasta de-a lungul timpului ( PUR, PC, PPUSL).

Totuși, Ciolacu a oferit mai multe locuri eligibile pentru câțiva candidați ai lui Dan Voiculescu, care acum au decis să își formeze această grupare independentă, care însă nu are personalitate juridică și nu este recunoscută ca atare de regulamentele parlamentare.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Dan-Voiculescu-249422585267039/