Starea de Alertă prelungită. Raed Arafat – După sărbători e posibil să avem, din nou, o creştere a numărului de infecții

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, a spus, la Digi24, că o parte a populaţiei nu a respectat măsurile de protecţie şi recomandările autorităților, în perioada de sărbători. Din acest motiv, e posibil ca în perioada următoare să crească numărul de cazuri de infectare cu Covid. Arafat a mai spus că are convingerea că Starea de Alertă se va prelungi:

„Clar că după sărbători este posibil să avem din nou o creştere, acum depinde această creştere cât de mare şi cât de abruptă va fi. (…) Am trecut printr-o perioadă în care sistemul sanitar a fost sub o presiune foarte mare, mai ales la nivelul sectorului de terapie intensivă, sectorul de urgenţă”, a comentat Arafat, sâmbătă seară, la Digi 24, citat de news.ro.

Arafat a precizat că ne aflăm pe un platou, iar scăderea înregistrată în ultima perioadă a fost mică.  „Oricând putem să vedem că se schimbă şi începe din nou să crească. Mai ales că, chiar dacă am avut ceva scăderi, acum suntem pe un platou, nu mai avem o scădere. E probabil să vedem o creştere după perioada sărbătorilor, mai ales din partea celor care nu au respectat recomandările”.

Potrivit șefului DSU, este clar că o parte a populaţiei nu a respectat recomandările şi măsurile de protecţie:

„Începerea vaccinării nu este egală cu finalizarea problemei sau terminarea problemei şi începerea unei relaxări şi a unei reveniri la normalitate. Începerea vaccinării înseamnă începutul unui drum care va dura câteva luni până la a avea efectul scontat şi până când vom vedea că un număr semnificativ de persoane s-a vaccinat. (…) Vaccinul este lumina de la capătul tunelului, dar încă mai avem mult de mers până să ajungem la final”.

Întrebat despre starea de alertă, Arafat a declarat că nu s-a discutat despre noi restricții, dar că are convingerea că Starea de Alertă se va prleungi: „Eu sunt convins că starea de alertă va continua. Oricum urmează să se discute acest lucru (…) nu cred că am trecut de momentul în care este nevoie de această stare şi să renunţăm la ea”.

 

 

 

Susă foto – https://www.facebook.com/DrRaedArafat