aprilie 19, 2021
SĂNĂTATE STIRI

Aproape 1.000 de cadre medicale au fost vaccinate în prima zi a campaniei de imunizare

Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 a anunțat duminică seara că din cele 960 de cadre medicale imunizate în prima zi a campaniei, niciunul nu a prezentat efecte adverse. Autoritățile au anunțat și că următoarea tranșă de vaccinuri va ajunge marți în mai multe orașe din țară.

„În acest moment, 27 decembrie, ora 18.00, numărul total de cadre medicale din cele 10 spitale cărora li s-a administrat deja prima doză de vaccinuri este de 960”- a precizat Comitetul național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19 într-un comunicat de presă.

Coordonator campanie spital Suceava: Doar 25% din personal vrea să se vaccineze

La Suceava, la Spitalul Județean, acolo unde în primăvară s-a înregistrat unul dintre cele mai mari focare de COVID-19, în prima zi de campanie s-au vaccinat doar 54 de persoane, a anunțat coordonatorul centrului de vaccinare anti-COVID de la SJU Suceava, medicul Marius Grămadă. Iar numărul celor de aici care au anunțat că vor să se vaccineze este scăzut.

„Prima zi de campanie a decurs fără probleme la SJU Suceava. S-au vaccinat 54 de cadre medicale şi niciunul dintre acestea nu a prezentat reacţii adverse. Pe toată unitatea medicală, în jur de 360 de persoane şi-au exprimat până în prezent opţiunea să se vaccineze, dintr-un total de 1.500 de angajaţi, inclusiv personal TESA. Este un procentaj de circa 25%. Ne-am dori să fie mai mult, dar o parte din personal a trecut prin boală şi consideră că s-a imunizat, iar alţii au încă reţineri, temeri faţă de vaccin”– a declarat, pentru AGERPRES, medicul Marius Grămadă.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *