aprilie 18, 2021
FEATURED SĂNĂTATE STIRI

Medic român din Marea Britanie care s-a vaccinat anti-COVID – Trebuie să ai o încredere ridicată în autorități, ca să te vaccinezi

Din primele 800.000 de doze de vaccin Pfizer împotriva noului coronavirus care sunt administrate în Marea Britanie, două au ajuns și la medicul rezident Mihai Papagheorghe, care lucrează într-un spital din Birmingham. Tânărul, în vârstă de 26 de ani, a primit deja prima doză de vaccin pe 13 decembrie. Următoarea este programată pe 9 ianuarie. Într-un interviu acordat Libertatea, medicul spune că a fost o decizie ușoară pentru el, dar îi înțelege pe oamenii reticenți în fața vaccinării.

Compania Pfizer nu a făcut încă public studiul. Datele au fost analizate de guvernul britanic. De aceea, Mihai spune că „trebuie să ai o încredere ridicată în autorități, ca să te vaccinezi”, dar îi înțelege pe cei care sunt mai degrabă reticenți în fața vaccinului.

Nu a avut efecte adverse 

Medicul susține că n-a avut niciun fel de efect advers, după prima doză, „și eu sunt o persoană destul de predispusă la alergii”. Spune că are astm și atopie, dar că nu există contraindicații pentru aceste afecțiuni. La a doua doză, acestea ar putea totuși să apară.

Medicul explică: „Din ce am citit, FDA (agenția de medicament din SUA), care a autorizat vaccinul Pfizer pentru SUA, a spus că după a doua doză, incidența efectelor adverse este mult mai mare, însă și în cazul acela, efectele adverse sunt ușoare, de tipul febră, durere de cap, durere la nivelul injecției”.

Continuarea pe Libertatea.ro

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *