aprilie 17, 2021
POLITICA STIRI

Președintele Iohannis a fost criticat de misiunea OSCE pentru susținerea PNL în campania electorală

Misiunea OSCE care a monitorizat alegerile parlamentare de duminică a sancţionat implicarea preşedintelui Klaus Iohannis în campanie, de partea PNL.

Aceasta a spus, textual, că este o încălcare a standardelor internaţionale şi a angajamantelor pe care ţările membre OSCE şi le-au luat, pentru a nu amesteca funcţiile şi instituţiile statului în lupta politică.

Experţii OSCE au remarcat şi avantajul clar pe care PNL l-a avut prin conferinţele de presă organizate regulat şi frecvent de preşedintele Iohannis, conferinţe transmise în direct de multe posturi de televiziune.

„Președintele și-a exprimat clar, în mod frecvent, preferințele sale politice în intervențiile publice făcute în perioada premergătoare alegerilor. Aceste lucruri a dus la o estompare din ce în ce mai mare a liniei de demarcație dintre prerogativele sale oficiale și campania electorală. Reprezintă o încălcare a standardelor internaționale și a angajamentelor făcute de toate țările OSCE, pentru a păstra o separare clară între stat și partidele politice”, declară Marianne Mikko, reprezentant OSCE.

Misiunea OSCE a prezentat luni un raport preliminar, urmând ca, în aproximativ două luni, să elaboreze un raport complet, inclusiv recomandări pentru instituţiile şi autorităţile care pot îmbunătăţi situaţia.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/photos/?ref=page_internal

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *