Nicușor Dan îl contrazice pe Vlad Voiculescu – Nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat că Bucureştiul nu va intra în carantină, deoarece acest lucru nu se impune acum. Dan a mai declarat că în Bucureşti se pregătesc mai multe paturi de ATI, însă procedurile durează mai mult.

”Este una din ipoteze, dar nicidecum Bucureştiul nu intră în carantină. Pentru moment nu se pune această problemă. Am avut în ultimele două zile, am avut în jur de 1.500 de cazuri. E mult. Pe de altă parte, la DSP anchetele epidemiologice sunt la zi si tot la DSP dispoziţiile pentru izolare şi carantinare sunt la zi. Situaţia este sub control. Am extins reţeaua de paturi de ATI însă în acest moment, Bucureştul nu mai are paturi ATI şi suntem nevoiţi să ducem în altă parte. Avem locuri în pregătire, numai că este complicat, trebuie trasă instalaţie de oxigen, trebuie verificare de la ISU”, a declarat Nicuşor Dan.

Context

Vlad Voiculescu, consilier general USR-PLUS si propunerea de viceprimar al Capitalei, a declarat că va avea o discuție în cursul zilei cu primarul Nicușor Dan despre posibilitatea intrării în carantină a Bucureștiului.

Voiculescu spune că secțiile de Terapie Intensivă din Capitală sunt pline, iar cifrele comunicate oficial în județul Ilfov, privind numărul de bolnavi de COVID, ridică semne de întrebare. „Aproape 10 mii de cazuri în ultimele șapte zile. Secțiile ATI sunt pline. Dacă lucrurile continuă așa, cu siguranță va trebui luată în considerare, inclusiv, solicitarea de carantină. (…) Voi avea o discuție cu Primarul General mai târziu, astăzi”, a declarat Voiculescu la Europa FM.

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/VladVoiculescuPentruBucuresti/photos/?ref=page_internal