Klaus Iohannis – Vaccinarea este sigură. La începutul anului viitor este posibil să avem 1 milion de doze

Klaus Iohannis, președintele României, a anunțat, joi, după vizita centrului de vaccinare anti-Covid de la Romexpo că vaccinarea este sigură și eficientă, iar la începutul anului viitor România va primi un milion de doze de vaccin.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

Despre strategia de vaccinare

  • În cadrul ședinței extraordinare pe care am convocat-o la CSAT a fost aprobată strategia de vaccinare împotriva noului coronavirus o campanie de vaccinare ca va dura cel puțin câteva luni de zile. Am dorit să fie o campanie foarte bine pregătită și în consecință, strategia după părerea mea și după părerea specialiștilor este una foarte bine lucrată. Ea a fost în prealabil aprobată în cadrul Guvernului, acum și în CSAT.
  • Această strategie prevede pașii care se vor face, principiile pe care se bazează întreaga strategie și foarte multe alte detalii despre vaccinare. Toate aceste lucruri vor fi prezentate publicului mâine în cadrul unei conferințe de presă care va fi organizată la Guvern. Sunt foarte multe lucruri și în săptămânile și lunile care urmează vom avea o informare permanentă pentru publicul general, dar și pentru publicul specializat. Va exista un site dedicat, unde cei dornici de informații suplimentare vor putea să vadă ce se întâmplă.

Despre vaccinare

  • Despre vaccinare pot să vă spun în acest moment că este foarte posibil ca la începutul anului viitor să beneficieze România deja de prima tranșă de vaccin, este posibil să avem o primă tranșă cu un număr de aproximativ un milion de doze. În prima tranșă va fi vaccinat personalul medical și persoanele din grupe de risc. Vaccinarea este voluntară, este sigură, eficientă și se face planificat. este foarte important ca aceste tipuri de vaccin care sunt în curs de aprobare sunt sigure.
  • Deja echipa care se va ocupa de campania de vaccinare a făcut verificări în unități spitalicești, între medicii de familie sunt foarte bucuros că am aflat azi în discuție că deja intenția de vaccinare este la un grad foarte mare. Se pare că deja persoanele informate din zona medicală doresc în proporție de peste 80% să se vaccineze. Este un lucru foarte bun și dacă toate merg așa cum sunt planificate, este posibil ca până în vară să terminăm această primă campanie de vaccinare.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis