Direcția de Sănătate Publică a închis târgul de Crăciun din Craiova, la o oră de la deschidere

Sute de persoane s-au adunat, sâmbătă seara, în centrul Craiovei, pentru aprinderea iluminatului de sărbători.

Mulți dintre ei au venit în grupuri, împreună cu familia sau prietenii. Oamenii au purtat măști de protecție, pe care însă unii le-au dat jos pentru a face fotografii.

Olguța Vasilescu, primarul Craiovei, a decis să organizeze târgul de Crăciun și în acest an, în plină pandemie, deși majoritatea orașelor au renunțat la evenimentele de sărbători.

Târgul de Crăciun din Craiova s-a dovedit a fi un eșec încă de la deschidere. Primăria a ținut cu tot dinadinsul să țină acest târg, numai că DSP -ul a închis toate căsuțele la nici o oră de la inaugurarea târgului, pe motiv că administrația locală nu ar avea aviz de funcționare.

„Avem voie să aprindem iluminatul de sărbători? Răspuns: da! Avem voie să permitem funcționarea chioșcurilor pe raza orașului? Răspuns: da! Nicio lege, ordonanță, hotarâre de guvern nu interzice asta! Și atunci de unde zelul prefectului de Dolj și al tuturor instituțiilor de forță și control de a le cere imperativ comercianților să inchidă chioșcurile din zona centrală care funcționează perfect legal, așa cum funcționează alte sute de chioșcuri în toate cartierele orașului? Și de ce a fost necesar ca o mașină a CBRN să stea non stop în zonă, cu megafoanele pornite la maxim, ca să sperie copiii veniți să vadă luminițele de sărbători? După ce PNL a închis piețele și producătorii ingheață și ei și marfurile lor la 8 grade afară, acum a venit rândul chioșcurilor” – a scris Olguța Vasilescu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/liaolgutavasilescu