Curtea Supremă din SUA a interzis autorităților din New York să impună restricții bisericilor, pe motiv că încalcă libertatea religioasă

Instanța a dat dreptate organizațiilor religioase, într-un conflict declanșat între biserici și autoritățile din New York pe tema restricțiilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19, scrie New York Times. „Încalcă libertatea religioasă” a fost, în majoritate, argumentul judecătorilor.

Hotărârea judecătorilor vine în urma unei plângeri depuse de Dieceza romano-catolică din Brooklyn și două organizații evreiești, care au cerut ridicarea restricțiilor, după ce autoritățile din New York au limitat, în octombrie, numărul persoanelor care au acces în lăcașurile de cult, în zonele cu grad ridicat de infectare.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a făcut apel la înțelegere din partea bisericilor, spunând că restricțiile sunt necesare pentru a limita răspândirea coronavirusului, în condițiile în care aproape 34.000 de oameni au murit din cauza COVID-19 de la începutul pandemiei.

 

 

Sursă foto – cnbc.com