SONDAJ Iași – Jumătate din cadrele medicale nu vor vaccin anti-COVID. Se tem de efecte adverse

Conform ZiaruldeIași.ro, din 3.000 de medici chestionaţi, doar 1.800 au vrut să se vaccineze împotriva infecţiei cu SARS-CoV-2.

În rândul asistenţilor sau infirmierilor, numărul doritorilor este sub 50%. Reticenţa cadrelor medicale este pusă pe seama lipsei informaţiilor, dar şi pe seama efectelor adverse care ar putea să apară în timp. „Oamenii nu sunt cobai”, spune liderul Sanitas, care arată că a fost singurul asistent, de pe etajul unde lucrează, ce a fost de acord să fie vaccinat. La nivel naţional, sondajele arată că 40% dintre români nu s-ar vaccina, iar 30% ar aştepta o perioadă pentru a vedea efectele secundare.

„Cred că a fost o comunicare insuficientă, nu au fost toate informaţiile furnizate şi a fost interpretată de către colegii mei ca un acord de vaccinare, deşi este mai degrabă o calculare a stocurilor necesare. Dacă informaţia aceasta ar fi fost furnizată, cred că numărul de persoane care ar fi zis «da» sau «nu» ar fi fost altul. Încă nu ştim despre ce vaccin este vorba, nu avem niciun fel de informaţii despre studiile publice evaluate de către o entitate neutră, iar din această cauză există o anumită reticenţă care este corectă, având în vedere că vorbim de un produs despre care nu ştim nimic”- a precizat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog la Spitalul Clinic „Dr. C.I. Parhon”.

 

 

 

Sursă foto – cnn.com