aprilie 12, 2021
ECONOMIE POLITICA STIRI

BNR intervine în lupta electorală și acuză PSD că instrumentează politic declarațiile unor reprezentanți ai Băncii

Banca Națională cere PSD să nu o mai implice în campania electorală. BNR ”dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști ai băncii, în spoturi de campanie ale PSD”, arată un comunicat al instituției.

BNR cere tuturor partidelor să-i respecte caracterul apolitic și să nu o implice în campania electorală pentru alegerile parlamentare.

Comunicatul BNR:

”Banca Națională a României dezaprobă ferm utilizarea de imagini și declarații mai vechi sau mai noi, scoase din context, ale unor specialiști BNR în spoturi de campanie electorală ale PSD.

BNR este o instituție apolitică, independentă și utilizarea abuzivă a unor asemenea declarații, care nu au conotație politică propriu-zisă, afectează statutul și neutralitatea instituției noastre.

BNR face un apel către toate partidele politice implicate în campania electorală să respecte caracterul apolitic al instituției și să nu utilizeze incorect și partinic puncte de vedere exprimate de diverși reprezentanți ai băncii, mai ales când acestea nu reflectă o abordare oficială asumată.

Toate analizele și punctele de vedere care reflectă poziția BNR se regăsesc în rapoartele și analizele publicate pe site-ul instituției sau în declarațiile de presă ale Guvernatorului”.

Intervenția BNR vine după declarațiile economistului-șef al BNR. Valentin Lazea a declarat  joi că tăierea salariilor bugetarilor cu 20% și reducerea programului de lucru la patru zile pe săptămână în sistemul public reprezintă soluții de reducere a deficitului bugetar în 2021.

El a fost corectat rapid de purtătorul de cuvânt al BNR care a susținut că cele spuse de economistul sunt doar o variantă, un punct de vedere. Purtătorul de cuvânt al Băncii Naţionale de României (BNR), Dan Suciu, a declarat joi, la Antena 3, după ce economistul-șef BNR Valentin Lazea a propus tăierea salariilor bugetarilor cu 20% anul viitor, că măsura nu este o propunere oficială a Băncii Centrale și că nu Lazea decide cum să se reducă deficitul bugetar.

 

 

Sursă foto – bnr.ro

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *