aprilie 12, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Ministrul Educației, Monica Anisie – Închiderea școlilor este și o măsură de solidaritate cu medicii din spitale

Ministrul Educației a fost prezentă la Știrile PROTV și a declarat că rata de infectare în școli este de sub 1% iar unitățile de învățământ au fost închise din solidaritate cu medicii.

Conform Edupedu.ro, rata infectare pe 14 zile în mediul școlar este de 0,05% totalul de peste 2,9 milioane de elevi din învățământul preuniversitar, 0,66% din numărul de profesori, 0,59% din personalul auxiliar și 0,46% din personalul nedidactic.

”La momentul acesta, rata de infectare pentru elevi și cadrele didactice este sub 1%, conform datelor primite de Ministerul Educației de la Direcția de Sănătate Publică. Este important pentru noi toți ca acești copii să rămână sănătoși, pentru ca să-și continue educația”, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie, la Știrile PRO TV.

”În ultimele săptămâni au crescut cazurile de îmbolnăvire, numărul de infectări este din ce în ce mai mare, uitați-vă la spitalele din România. Trebuie să fim solidari cu medicii, luăm astfel de măsuri, de suspendare a cursurilor față în față în unitățile de învățământ, complementar cu posibilitatea ca activitățile desfășurate de părinți să fie în regim de telemuncă. Prin urmare, părinții muncesc de acasă, copiii își continuă educația de acasă”, a mai spus Anisie.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/AnisieMonicaCristina

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *