aprilie 12, 2021
SOCIAL STIRI

SONDAJ – Unul din trei profesori spune că a plătit din propriul buzunar peste 1.000 de lei pentru a putea preda online

Două treimi (66,2%) dintre cadrele didactice, practic doi din trei profesori, spun că au nevoie de cursuri de perfecţionare pentru a putea preda online. De asemenea, aproape jumătate (45,7%) afirmă că autorităţile locale nu au ajutat în niciun fel şcoala în această perioadă.

Potrivit aceluiaşi sondaj, 16,8% dintre repondenţi spun că unităţile de învăţământ nu au pus la dispoziţia cadrelor didactice măşti şi materiale igienico-sanitare, în timp ce 37% dintre cadrele didactice care au răspuns la chestionar au fost obligate să-şi achiziţioneze un laptop/tabletă pentru a putea preda.

Totodată, unul din trei profesori (33%) spune că a plătit din propriul buzunar peste 1.000 de lei pentru a putea preda online.

„Doar 54,2% dintre repondenţi afirmă că autorităţile locale au venit în ajutorul şcolilor. Cele mai multe dintre acestea au asigurat măşti de protecţie şi materiale igienico-sanitare. Sunt însă şi destul de multe unităţi administrativ-teritoriale care au achiziţionat laptopuri/tablete pentru cadrele didactice şi/sau pentru elevi şi care au montat echipamente pentru predarea în sistem hibrid şi online (proiectoare, table inteligente, camere web etc.)”, se arată într-un comunicat al Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, care a realizat sondajul.

Continuarea pe newmoney.ro

 

 

Sursă foto – en.islcollective.com

Related Posts

  1. Avram Costina Mădălina says:

    Problema este ca nu suntem ajutati deloc de rețelele de internet. Eu am o casă la țară , nu departe de Craiova. Plătesc internet la rds însă mai tot timpul cade, sau este de slaba calitate ( se aude cu întreruperi sau deloc). Dorința mea este, ca pe perioada pandemiei să pot să mă protejeze aici, însă, în ciuda faptului că plătesc, nu beneficiez de servicii. M-am văzut nevoită să mai fac un abonament la telecom , în speranța că acesta va merge mai bine. Nu mi se pare corect sa fiu obligată să locuiesc în funcție de semnalul internetului , în vreme ce eu plătesc. Sper din toata inima ca al doilea abonament să fie plătit cu folos, sau măcar din două să meargă unul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *