aprilie 12, 2021
EDUCAȚIE STIRI

Profesoară cercetată penal pentru instigare la nepurtarea măștii

O profesoară de limba engleză care predă la Şcoala Gimnazială ‘Dacia’ din Oradea şi la şcoala din Bulz este cercetată penal de procurorii orădeni după ce nu a purtat mască la ore şi a instigat atât elevii, cât şi alte cadre didactice să nu o poarte.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea, profesoara este anchetată pentru mai multe infracţiuni, respectiv: zădărnicirea combaterii bolilor, nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă, dar şi abuz în serviciu.

”De la începutul anului şcolar, respectiv din data de 1 septembrie 2020, doamna profesoară X, titulară la Şcoala Gimnazială nr. 1 Bulz şi cu completarea normei didactice la Şcoala Gimnazială Dacia Oradea, nu a purtat mască de protecţie impusă în contextul actual al riscului de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, fiindu-i atrasă atenţia în repetate rânduri cu privire la acest aspect, însă aceasta nu s-a conformat”, se arată în comunicatul transmis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea.

 

 

Sursă foto – valenciaplaza.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *