Atac terorist la Viena – Patru persoane au murit şi 15 au fost rănite într-un atac armat comis de mai mulţi indivizi

 

UPDATE – Ora 08:44 Poliția confirmă următoarele informații (valabile pentru 06:30, ora Austriei): Doi bărbați și o femeie au murit în urma atacului, 15 persoane au fost rănite, printre care și un polițist, la atac a participat cel puțin un suspect care a fost împușcat mortal de polițiști. Autoritățile consideră că atacul are la bază rațiuni islamiste, iar atacatorul era înarmat cu o pușcă automată, pe lângă alte arme de mână. Inițial, suspectul părea că poartă o centură cu explozibil, dar aceasta s-a dovedit a fi falsă. Apartamentul suspectului a fost spart și percheziționat de trupele SWAT. Polițiștii analizează toate videourile primite de la populație.

Mai multe persoane şi-ar fi pierdut viaţa şi cel puţin 15 au fost rănite, luni seara, într-un atac terorist care a avut loc în centrul oraşului Viena, informează presa din Austria.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, Harald Sörös, a declarat, pentru agenţia APA, că o persoană a fost ucisă şi alte 15 au fost rănite, în atacul terorist din Viena. În urma intervenţiei forţelor de ordine, un suspect a fost împuşcat.

Cele 15 persoane rănite se află internate în spital, a declarat purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Vienna Health, Christoph Mierau. Printre persoanele rănite se numără un ofiţer de poliţie, care este în state gravă. Alte cel puţin şase persoane sunt în stare gravă.

Mai mulţi atacatori ar fi acţionat în cel puţin şase locaţii din Viena, a confirmat Harald Sörös.

Stire în curs de actualizare

 

 

Sursă foto – www.theguardian.com