Carmen Mihălcescu trage un semnal de alarmă – România trebuie să-și crească urgent capacitatea de testare

Medical workers at Kaiser Permanente French Campus test a patient for the novel coronavirus, COVID-19, at a drive-thru testing facility in San Francisco, California on March 12, 2020. - Between 70 to 150 million people in the United States could eventually be infected with the novel coronavirus, according to a projection shared with Congress, a lawmaker said March 12, 2020. (Photo by Josh Edelson / AFP) (Photo by JOSH EDELSON/AFP via Getty Images)

Carmen Mihălcescu, vicepreședintele Camerei Deputaților, trage un semnal de alarmă în legătură cu numărul foarte mic de teste Covid-19 efectuate de România:

”România se află pe locul 35 la nivel european în funcție de numărul de teste efectuate pentru depistarea Covid-19. Deși au trecut mai bine de șapte luni de la izbucnirea pandemiei, guvernul Orban nu a reușit să crească exponențial capacitatea de testare.

Slovacia a reușit ca, într-un singur weekend, să testeze, gratuit, peste 2.5 milioane de persoane. România a efectuat, de la începutul pandemiei, doar 3.264.304 de teste și este important de menționat că nu fiecare test din cele 3.264.304 corespunde unei singure persoane. Mulți pacienți fac două sau mai multe teste până devin negativi.

Pe lângă numărul mic de teste, în România, există și problema costurilor. România este una din puținele state UE în care cetățenii trebuie să plătească dacă vor să fie testați și nu prezintă simptome de Covid-19.

Suntem într-o situație critică, duminică am trecut de 7.000 de decese cauzate de Covid-19 iar guvernul este în campanie electorală.” – a scris Carmen Mihălcescu pe pagina de Facebook

Carmen  Mihălcescu este vicepreședinte al Camerei Deputaților și membru al Biroului Permanent din februarie 2017. Este membru activ al Parlamentului României încă din anul 2000. De asemenea, Carmen Mihălcescu conduce două comisii parlamentare cu preocupări majore pentru sănătatea și securitatea cetățenilor români, și anume: ”Comisia parlamentară de anchetă privind situația cazurilor copiilor dispăruți” și ”Grupul de lucru pentru combaterea cancerului”.

 

 

Sursă foto – dw.com