aprilie 12, 2021
SOCIAL STIRI

Revista Nature – Cel mai probabil, școlile nu sunt principalele puncte de răspândire a coronavirusului

Conform revistei Nature, este puțin probabil ca elevii de vârste mici să răspândească noul coronavirus, însă cei mari sunt mai expuși acestui risc, spun cercetătorii.

Datele colectate la nivel mondial sugerează din ce în ce mai mult că școlile nu sunt ”puncte fierbinți” pentru infecțiile cu coronavirus.

În ciuda temerilor, infecțiile cu COVID-19 nu au crescut atunci când școlile s-au redeschis, iar atunci când apar focare, acestea conduc în principal la un număr mic de oameni care se îmbolnăvesc.

Deschiderea școlilor în diferite state

Datele colectate la nivel global au arătat că școlile se pot redeschide în siguranță atunci când transmisia comunitară este redusă.

Peste 65.000 de școli din Italia s-au redeschis în septembrie, pe măsură ce numărul cazurilor în comunitate creștea. Dar doar 1.212 campusuri au avut focare patru săptămâni mai târziu. În 93% din cazuri, a fost raportată o singură infecție și un singur liceu a avut un grup de peste 10 persoane infectate.

În Statele Unite, transmisia comunitară a rămas ridicată în multe locuri, când școlile au început să se redeschidă în august, iar proporția infecțiilor la copii a continuat să crească, spune Ashlesha Kaushik, medic pediatru în Sioux City, Iowa, și purtător de cuvânt al Academiei Americane de Pediatrie.

Datele privind focarele confirmate în școli din Anglia au arătat, de asemenea, că adulții au fost adesea primii infectați. Majoritatea celor 30 de focare școlare confirmate în iunie au presupus transmiterea între membrii personalului și doar două au implicat răspândirea de la un elev la altul.

 

 

Sursă foto – art.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *