aprilie 12, 2021
ECONOMIE FEATURED POLITICA STIRI

Slovacia a testat 50% din populație, România sub 15%

Aproape jumătate din întreaga populație a Slovaciei a realizat sâmbătă teste pentru depistarea COVID-19, în cadrul primei zile a unei campanii naționale, cu durata a două zile, care, speră guvernul, va contribui la încetinirea ritmului crescut al infectărilor fără să fie nevoie de impunerea unei perioada restrictive de izolare la domiciliu, informează Reuters.

Demersul, primul realizat într-o țară de dimensiuni comparabile, este monitorizat de alte națiuni aflate în căutarea unor metode de încetinire a transmiterii virusului și de evitare a împovărării sistemelor sanitare naționale.

Potrivit declarațiilor făcute duminică de ministrul Apărării, Jaroslav Nad, 2,58 de milioane de slovaci au fost testați sâmbătă, dintre care 25.850, echivalentul a 1%, au avut rezultate pozitive și trebuie să intre în carantină.

România a făcut până acum doar 3.264.304 de teste la o populație de 19,194,034 conform Woldmeters.com. Este important de menționat că nu fiecare test din cele 3.264.304 corespunde unei singure persoane. În genere, un pacient face minimum două teste.

 

 

Sursă foto – dw.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *