noiembrie 26, 2020
FEATURED POLITICA STIRI

Iohannis, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă – ”Nu s-a discutat un astfel de demers”

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat dacă autorităţile iau în calcul instituirea stării de urgenţă în perioada sărbătorilor de iarnă, că nu s-a discutat un astfel de demers şi că în opinia sa, ”anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”

”Nu am luat în discuţie, nu s-a discutat un astfel de demers. Măsurile, restricţiile în vigoare sunt cele pe care le cunoaştem, dar eu nu cred că sărbătorile de iarnă vor fi ca în alţi ani. Cu siguranţă vor fi restricţii în vigoare, cu siguranţă se va putea călători în mult mai puţine locuri, de exemplu în străinătate, din cauza unor restricţii impuse pe teritoriile altor ţări. Cred că anul acesta ne vom întoarce la ce înseamnă sărbătoarea Crăciunului – o sărbătoare în şi cu familia”, a declarat preşedintele, întrebat dacă ar autorităţile ar putea decide instituirea stării de urgenţă în perioada de iarnă,după modelul din Israel.

Israelul a fost prima ţară care a reimpus măsuri de carantină generalizată, în luna septembrie, acestea fiind valabile din 18 septembrie, pe perioada sărbătorilor prilejuite de Anul Nou evreiesc.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *