Într-o declarație revoluționară pentru Biserica Catolică, Papa Francisc a anunțat că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului în această privință, dar și cu cea a predecesorilor săi, relatează Agenția Catolică de Știri (Catholic News Agency) care citează un documentar difuzat pentru prima oară miercuri, la Roma.

sondaj

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc în acest documentar, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.

Conform presei italiene, în documentarul intitulat „Francisc” există și un apel telefonic al Papei către un cuplu de homosexuali, cu trei copii mici, ca răspuns la o scrisoare trimisă de aceștia, în care își manifestau jena de-și aduce copiii în parohie. Bergoglio  îl sfătuiește pe Rubera să aducă copiii în parohie și să ignore prejudecățile. În plus, pelicula conține și mărturia homosexualului chilian Juan Carlos Cruz, victimă a abuzurilor sexuale ale unui preot.

 

 

Sursă foto – thenewdaily.com.au