decembrie 5, 2020
POLITICA STIRI

Klaus Iohannis: „Alegerile parlamentare nu trebuie amânate. Actuala majoritate PSD este una ilegitimă”

Declarațiile șefului statului vin în ziua în care numărul de infectări înregistrate în 24 de ore se apropie de 5.000.

Cele mai importante declarații:

  • Intrăm în linie dreaptă pentru scrutinul din 6 decembrie. Vreau să fie clar pentru toată lumea pentru că am observat că unii politicieni propagă ideea că cineva ține cu orice preț la organizarea alegerilor în ciuda situației epidemiologice și că acestea se pot amâna. Nimic mai fals.
  • Alegerile parlamentare sunt esențiale nu ca obiectiv în sine, ci pentru că reprezintă singura opțiune democratică validă care să ne permită să avem un nou Legislativ reprezentativ și legitimat prin voturile cetățenilor.
  • Actuala majoritate PSD este una ilegitimă, care nu mai reflectă de o bună bucată de timp voința reală a românilor. Ce a făcut această majoritate toxică și nereprezentativă din martie? A pus umărul la rezolvarea acestei crize? Nu, dimpotrivă.
  • A întârziat și chiar a blocat o serie de măsuri de combatere a pandemiei și a adoptat legi populiste, care ar putea arunca România în cea mai gravă criză.
  • Procesul de votare nu presupune probleme majore, dar campania dinainte implică multă prudență și neceistatea respectării stricte a tuturor regulilor de desfășurare. Au fost stabilite deja reglementări, gândite tocmai pentru a limita semnificativ riscul contaminării.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/klausiohannis

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *