Tudor Hociung – De ce iubim Bucovina?

Turismul este o parte foarte importantă a economiei românești, de aceea perioada de pandemie înseamnă o regresie profundă a dezvoltării. Oportunitățile de dezvoltare a acestui segment sunt la îndemâna noastră, atât timp cât reușim să stabilim o strategie pe termen mediu și lung.

România este împărțită în mai multe zone geografice care prezintă interes atât din punct de vedere istoric, cât și al frumuseții formelor de relief. Bucovina este revelația ultimilor ani din acest punct de vedere și reprezintă o opțiune importantă pentru români, dar și pentru turiștii străini. Potențialul turistic al acestei zone este unul imens datorită gastronomiei diversificate, al formelor de relief, dar și a numărului mare de mânăstiri ctitorite de importanți domnitori ca Ștefan cel Mare, Petru Rareș Un alt punct esențial al monumentelor istorice ale Bucovinei este Cetatea de Scaun de la Suceava, prima capitală a Moldovei.

Bucovina nu este doar o zona istorică și georgrafică, ci este o stare. O stare de bine si de liniște care te determină să revii constant. Influența austriacă se regăsește atât în arhitectură, cât mai ales în arealul gastronimic. Păstrăvul și hribii sunt ingrediente de bază în bucătăria bucovineană. Datorită pădurilor întinse, dar și a lanțului muntos, bogățiile naturale se găsesc la orice pas. Începând cu fructe de pădure, o diversitate mare de ciuperci, vânat, dar nu în ultimul rând produse lactate specifice zonei. Un atuu important al zonei este numărul ridicat de locații de cazare, o paletă diversificată pentru toate gusturile. În fucție de buget și preferințe poți opta pentru servicii care includ centre SPA etc, dar și locații care oferă o experiență tradițională în care turistul este traspuns într-o lume diferită cu un farmec aparte, pe care doar Bucovina îl poate oferi.

Tradițiile au un rol esențial în această zonă și după ce vei petrece un Crăciun sau un Paște în Bucovina, te vei indrăgosti iremediabil de ospitalitatea și importanța pe care o primești de la gazdele tale.

Iubim Bucovina pentru că reprezintă o stare, un vibe pe care nu îl vei simți în altă zonă a țării și pentru că istoria și gastronomia crează un mix perfect pentru a uita câteva zile de oboselă și stres. Iubim Bucovina pentru că Mihai Eminescu și Ciprian Porumbescu, ca și mulți alții au iubit-o și au reprezentat-o în lucrările lor de marcă. Iubim Bucovina pentru că este diferită!

Tudor Hociung este analist politic și colaborează cu o televiziune regională din Suceava

 

 

Textele preluate în categoria ”Opinii” sunt asumate de autori și nu reprezintă, neapărat, poziția site-ului alert24.ro