octombrie 30, 2020
POLITICA STIRI

Joe Biden, candidatul democrat la președinția SUA – Ungaria și Polonia sunt ca Belarus

Relaţiile dintre Ungaria şi Statele Unite niciodată nu au fost atât de bune ca acum, a declarat ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior într-un mesaj postat, vineri, pe pagina sa de socializare.

Péter Szijjártó a reacţionat la comentariul făcut de candidatul democrat la funcţia de preşedinte al SUA, Joe Biden, care a menţionat Polonia şi Ungaria alături de regimurile totalitare, comparându-le cu Belarus. Biden a afirmat că, în opinia sa, NATO este ameninţată de pericolul dezmembrării din cauza celor ce s-au petrecut în Belarus, Polonia şi Ungaria. El a mai adăugat că numărul regimurilor totalitare în lume a crescut.

Péter Szijjártó a declarat că preşedintele american Donald Trump şi prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, au o poziţie identică cu privire la migraţia ilegală, apărarea frontierelor, securitatea, sprijinirea familiilor şi protejarea comunităţilor creştine.

Potrivit ministrului de externe – “este evident că pretendentul democrat a implicat Ungaria în campania electorală pornind de la aceste considerente”.

Péter Szijjártó a accentuat că afirmaţia politicianului democrat “nu are nimic în comun cu realitatea”.

 

 

 

Sursă foto – www.latimes.com

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *