octombrie 26, 2020
POLITICA STIRI

Tăriceanu – Marcel Ciolacu mi-a spus că ar vrea o fuziune PSD-ALDE. L-am refuzat. Era o distanţă ideologică foarte mare

Călin Popescu Tăriceanu a declarat că a discutat cu Marcel Ciolacu care i-a propus nu doar să fie pe listele la parlamentare, ci şi că doreşte o fuziune între PSD şi ALDE. Tăriceanu a precizat că a refuzat oferta liderului social-democraţilor, în primul rând pentru era o distanţă ideologică prea mare între cele două partide şi în al doilea rând pentru că nu a dorit să îi lase pe ceilalţi colegi în urmă, atunci când vine vorba de candidaturile la alegerile parlamentare.

„Da, vă pot confirma”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, întrebat joi într-o conferinţă de presă dacă Marcel Ciolacu i-a propus un loc pe liste la parlamentare.

„Mai mult decât atât Marcel Ciolacu mi-a spus că ar fi inclinat să facem o fuziune PSD-ALDE. Vă pot spune de ce am refuzat. În primul rând era o distanţă ideologică foarte mare. Veţi spune că şi Pro România e de facţiune social-democrată. Da, dar Victor Ponta a luat măsuri de esenţă liberală. Al doilea motiv este că ar fi însemnat că noi căutăm doar pentru noi o poziţie politică şi pe ceilalţi îi lăsăm în urmă. Ca atare nu am acceptat această soluţie pentru că eu nu voiam cu orice preţ ca eu sau câţiva colegi, puţini la număr, să obţinem un loc şi pe ceilalţi să îi lăsăm în urmă. Unii ar spune – aţi fost înfrânţi. Nu. a fi înfrânt înseamnă a depune armele şi a pleca acasă, în accepţiunea mea. Nu, ne unim şi mergem mai departe”, a mai explicat Tăriceanu.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/tariceanu

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *