Andrei Caramitru – E mare scandal cu listele pentru parlamentare. Problema este baronizarea USR

Andrei Caramitru despre conflictele din USR:

”Baronizarea USR-ului si colapsul inevitabil

E mare scandal cu listele pentru parlamentare. Va explic mai jos mecanismul de baronizare totala a USR, că asta e problema.

Pentru o filiala in care șeful e din tabăra Barna, procedura e așa:

– nu lași membrii sa voteze direct. Ci faci un sistem prin care membrii aleg delegați care doar aia pot vota lista

– seful de filiala alege delegații controlați, care știe sigur ca vor vota cum vrea el. Lista de delegați “corectă” este comunicată agresiv membrilor. Se Votează lista in bloc

– daca sa zicem 40% din membri Votează lista asta (si ai 40% sigur, ca șeful de filiala controlează cine intra sau nu ca membru) – toți din lista de delegați au 40% din voturi. Ceilalți membri, care nu sunt in schema, Votează liber. Însă nu exista nici o șansa sa își impună nici măcar un membru printre delegați (ar însemna ca un delegat independent a luat 41 de voturi din cei 60 de votanți liberi, ceea ce statistic e foarte greu). Si chiar dacă câțiva reușesc, sunt minoritari printre delegați deci nu contează.

Dacă ești intr-o filiala care nu e baronizata, unde oamenii Votează liber, nu pe liste. Si candidații nu ies cum trebuie. Intervine comisia de arbitraj (impusă de echipa Barna) care ii descalifica si Biroul National ii scoate total de pe lista, oricare ar fi votul membrilor (cu o majoritate de un vot, ca atâta are Barna). Scoate pe toți pana rămân pe locuri eligibile doar cei din tabăra Barna.

Rezultatul e clar. Rămân doar oameni obedienti si controlabili pe locurile eligibile din parlament. Neica nimeni. Fix ca politrucii no name de pe la PSD sau PNL.

Exista totuși o diferența. PSD si PNL sunt mai inteligenți. Nu dau afara brutal zeci de oameni cunoscuți si cu tracțiune. Țin o balanța între facțiuni. Pentru ca o eliminare in masa duce la colaps- scandal si multi votanți care se revolta. Si scazi masiv la alegeri (fix ce s-a întâmplat cu PNL după ce Crin Antonescu a făcut epurări si decizii aberante). Știm cu toții ce s-a ales de Crin. E șomer. Barna ar trebui sa mai si citească si sa mai si gândească. Ca viitorul lui si-l scrie acum. Si e foarte sumbru.

Maine o sa scriu si despre soluții. Ca sunt. Dar e nevoie de un minim curaj si forța de negociere. Se mai poate salva șandramaua.” – a scris Caramitru pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Andrei-Caramitru-105457967891237/