Restricții în București – Purtarea măștilor devine obligatorie în apropierea școlilor, restaurantele, cafenelele, cinematografele și sălile de spectacol se închid

Purtarea măștilor devine obligatorie în apropierea școlilor, în București. Părinții, persoanele care îi duc și îi preiau pe copii de la grădinițe și școli, precum și toți copiii de peste 5 ani sunt obligați de acum înainte să poarte masca de protecție, în toate spațiile publice deschise aflate pe o rază de 100 metri în jurul perimetrului exterior al unităților de învățământ. De asemenea, se închid restaurantele, cafenelele, cinematografele, sălile de spectacol din Capitală.

Deciziile au fost luate pe 6 octombrie, de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, și vin la o săptămână după alegeri și la 3 de la începerea școlii.

Prefectul a precizat că aceste restricții intră în vigoare începând de miercuri și rămân valabile până în momentul în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori în 14 zile scade sub 1,5. Situația este analizată săptămânal.

 

 

 

Sursă foto  – dw.com