octombrie 26, 2020
POLITICA STIRI

Andrei Caramitru – ”Cine sunt cei mai de succes politicieni din ultimii ani? Trei oameni: Nicușor, Orban, Klaus”

Andrei Caramitru face o analiza celor mai importante personaje politice:

”Cine sunt cei mai de succes politicieni din ultimii ani? Trei oameni : Nicușor, Orban, Klaus. De ce? E simplu:

– Nicușor acum vreo 15 ani era un necunoscut, fără bani și fără relații, fără cine știe ce carismă. Dar foarte inteligent și încăpățânat. In 15 ani – a construit și lansat USR (primul partid care a făcut o Breșa reala in sistemul actual) și a devenit al doilea om cel mai votat in stat după Presedinte. Pornind de la absolut nimic. Ceva absolut senzațional. Cine crede ca nu e cine știe ce, cine îl subestimează pentru următorii 15 ani – este intr-o eroare totală

– Orban acum putini ani era marginalizat in PNL, fără nici o funcție. A reușit sa câștige toate alegerile de când e Presedinte PNL, sa sufoce PSD dar sa și limiteze drastic creșterea USR. Ca rezultat politic e extraordinar.

– Klaus a reușit sa fie ales de 2 ori Presedinte cu scoruri uriașe. Deși e luteran, etnic german, total diferit de marea masă a alegătorilor care vor mici și bere și manele. Și e extrem de respectat și in România și in străinătate.

Evident și Kovesi e la nivelul asta – dar nu e politician (deși încă sper ca va juca un rol și aici in viitor, poate peste 5-10 ani).

Ca mențiune aici, in categoria B, ii includ și pe Dominic Fritz și Alen Colliban. Care fără sa aibă mare susținere de la cineva, fără sa fie in sistem – deloc – au reușit sa câștige cu scoruri imense doua orașe mari (Timișoara și Brasov). Și pe ei ii vom vedea in viitor. Probabil și pe Viziteu de la Bacău (care compensează lipsa de carisma cu inteligenta și capacitate de negociere excelentă). Și sa nu uitam de Bolojan din Oradea care are un viitor pe scena mare din Bucuresti dacă vrea.

Teoretic ar fi și Boc dar din păcate e încă afectat la nivel National de tăierea pensiilor și salariilor – deși a fost o masura necesară și curajoasa atunci). Clotilde are potențial însă din păcate scorul a fost foarte strâns la sector 1, nu e un câștig uriaș ca la ceilalți, și asta a venit cu susținerea PNL (forțată de Nicușor și Orban nu de USR). Însă are potențial – vom vedea in viitor.

Restul – in special Barna și Ciolos – nu au cu ce sa se laude. Comparat cu ăștia din lista de mai sus nu fac față. Și vor disparea încet încet in irelevanță. O sa vedeți.” – a scris Caramitru pe Facebook

 

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Andrei-Caramitru-105457967891237/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *