octombrie 30, 2020
POLITICA STIRI

Mirel Palada – Orice se poate întâmpla. Tudorache și Florea sunt cei pe care mecanismul încearcă să-i trimită la plimbare, prin mijloace specifice

Sociologul Mirel Palada consideră că în Sectorul 1 și 5 se încearcă înlăturarea primarilor Tudorache și Florea prin mijloace ilegale.

”Sectorul 1. Sectorul 5. Standardul metodologic și operațional prin care civilii controlează ziua votului.

Seara dai triumfător un anumit rezultat, pe bază de cele mai foarte sondaje cu putință, pentru a fezanda susținătorii celui care vrei să piardă. S-a întîmplat în 2016. Se întîmplă din nou în 2020. Copy Paste.

E simplu. Prin comunicarea stridentă imediat după închiderea urnelor, de la 21:00, le torni plumb în picioare celor care sînt la secțiile de votare. Îi demoralizezi. Îi demobilizezi. Îi împingi să-și bage picioarele, să abandoneze cea mai importantă parte a acelei zile: momentul cînd se numără voturile.

Dacă îți bagi picioarele și nu păzești numărătoarea ca pe butelie, ai pierdut tot. Nici nu știi de fapt că puteai să cîștigi, ferm convins deja de mașinăria de zgomote că ești varză.

Tu, care ești doar un biet activist de partid deja ești rupt de oboseală, că ești din zorii zilei la secția de votare și ai deja peste 15 ore de activitate neîntreruptă, cu jandarmul în ceafă, fix de acest mici brînci ai nevoie să te dai bătut.

Dacă mai și vine cineva să-ți spună că ai pierdut, îți bagi picioarele, pleci, te duci să te culci, să te îmbeți, să-ți jelești soarta. Și ceilalți fac ce vor în procesele verbale. Și cîștigă cine trebuie.

E o strategie simplă. În 2016 aproape că le-a ieșit în Sectorul 1, s-o scoată învingătoare pe civila de Clotilde. Nu le-a mers. Acum au încercat din nou. La fel și în Sectorul 5.

În momentul de față, situația de numărare a voturilor în ambele sectoare este foarte strînsă. E o diferență de sute de voturi. Orice se poate întîmpla. Tudorache și Florea sînt cei pe care mecanismul încearcă să-i trimită la plimbare, prin mijloace specifice.

Lupta e la baionetă. Orice mijloc e permis pentru a-ți șicana adversarul și a-l face să abandoneze, să se declare învins. Sondaje de-alea care trebuie. Jandarmi. Amenințări cu dosarele penale. Telefoane. Presiuni mediatice. Orice. Miza e mare. Bugetul e imens.

Marius, bravo. Te-ai mișcat exemplar. Ai procedat ca la carte. Și nu e prima oară. Mă întreb oare ce zic clienții tăi. Sînt sigur că vor lucra în continuare cu tine, ca și pînă acum. În fond și la urma urmei, își merită soarta, nu-i așa?” –  a scris Palada pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/mirel.palada/posts/3643095959036107

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *