Întreaga planetă a început lupta cu pandemia folosind modelul chinezesc pentru ca apoi, treptat, să treacă la cel suedez, atât de criticat, la începutul anului.

sondaj

Iar acum apar tot mai multe voci care acuză dur acele lockdown-uri, din lunile martie şi aprilie. Mai întâi, francezii au anunţat că, indiferent de evoluţia epidemiei, carantinarea totală a ţării nu va mai fi o opţiune pentru ei. Apoi, un expert american, de la Centrul de cercetare pentru prevenirea bolilor Yale-Griffin, a demonstrat inutilitatea acelor lockdown-uri.

Iar acum, în dialog cu CNN, procurorul general american, William Bar, a atacat vehement închiderea oamenilor în case, în numele combaterii coronavirusului.

Ce a declarant  William Bar pentru CNN:

  • Ştiţi, închiderea totală a ţării, ordinul închiderii oamenilor în case, e ca arest la domiciliu. În afară de sclavagism, care era o restricţie total diferită, aceste lockdown-uri au reperezentat cel mai mare abuz asupra drepturilor omului, în întreaga istorie a Americii.
  • Ele au avut loc pentru că guvernatorii fac ceea ce ştiu birocraţii cel mai bine: sfidează logica. Îi tratează pe cetăţeni ca pe nişte bebeluşi, care nu sunt capabili să-şi asume responsabilităţi pentru ei şi pentru ceilalţi.
  • Trebuie să le dăm oamenilor de afaceri o oportunitate, să le spunem despre regula folosirii măştilor, să le dăm timp să-şi adapteze afacerea la noile cerinţe. Şi apoi, mizând pe igeniozitatea oamenilor, pe capacitatea lor de adaptare, le vom da măcar liberatea de a-şi câştiga existenţa.

 

 

Sursă foto – rra.ro