Lucian Mîndruță – Cine are dreptul moral să inaugureze orice lucrare de infrastructură în țara asta?

Jurnalistul Lucian Mîndruță critică vizita președintelui Iohannis și a premierului Orban la deschiderea stațiilor de metrou din Drumul Taberei:

”Cine are dreptul moral sa inaugureze orice lucrare de infrastructura in tara asta?

In primul rand cine munceste la ea. In al doilea rand cine a platit-o!

N-am vazut niciodata la o inaugurare alti oameni decat pe aia in costum, cu mainile ingrijite si manichiura la timp facuta, angajati ai statului plus vreun sef de la constructori. De ce ei?

De ce nu un muncitor? Nu in salopeta murdara, poate fi in haine de duminica, dar un muncitor care a tras cu spinarea, care si-a julit mainile, care si-a pierdut noptile si zilele si cateodata si sanatatea…

De ce nu un platitor de taxe din economia reala? Un om care isi da jumatate din venit in fiecare luna si din banii caruia se fac de fapt aceste lucrari, de la sensul giratoriu, pana la autostrada de 7 kilometri, cat e media de inaugurare la noi….

In cazul metroului, cu bani europeni, de ce nu un neamt, un olandez, un francez? Acolo sunt banii lor!

De ce taie panglicile oamenii care nu au avut nicio contributie la lucrarea aia?

Primari, sefi de CJ, ministri, premieri si presedinti: de ce se inghesuie sa-si puna poza pe un lucru la care ei au muncit CEL MAI PUTIN si au platit DELOC?

Ce isi inchipui ca vor castiga din asta? Voturi?

Nu castiga decat antipatie. Caci oamenii stiu exact care e contributia lor acolo. Dar nu se pot abtine. Si nici n-au consilieri sa le spuna.

Sfatul meu: la urmatoarea inaugurare aduceti oamenii care au facut acel obiectiv. Nea Costica de la betoane. Ionel de la gresie. George de la la multinationala, care-a platit din salariul lui. Ei sa vorbeasca. Ei sa ne spuna cat de greu a fost…

Si voi, oamenii politici, aplaudati-i pe acesti oameni.

Ei merita stima noastra, ei merita felicitari, ei merita sa taie panglica!

Si poate o sa meritati si voi respect cand veti intelege aceasta postare nu ca pe un atac la persoana, ci ca pe o mana de ajutor!

Nu cu foarfeca ne veti cuceri. Ci cu bunul simt!” – a scris Mîndruță pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/lucian.mindruta