ianuarie 17, 2021
POLITICA STIRI

Andrei Caramitru – Primul ministru a făcut o declarație “interesantă”. Ca preferă să guverneze după alegeri cu PMP și UDMR – și atât

Andrei Caramitru, fostul consilier al lui Dan Barna, critică declarația premierului Orban legată de viitorul guvern care nu ar include și USR-PLUS.

”Primul ministru a făcut o declaratie “interesantă”. Ca prefera sa guverneze după alegeri cu PMP și UDMR – și atât.

E posibil? Da – dacă PNL ia 32-35% din voturi – cu ceilalți doi plus minorități ajung lejer la 50%.

E moral și normal? Nu. UDMR a fost atacată – pe buna dreptate – de Presedinte – ca fiind un agent in buzunarul lui Viktor Orban și Putin, și sunt responsabili pentru atacul contra justiției. Pmp prin vocea lui Basescu a cerut arestul pentru Kovesi și a atacat brutal justiția. A făcut blat cu PSD in toate primăriile.

E un scenariu dezastruos. Dl Orban trebuie sa clarifice ce a vrut sa spună. Și de ce UDMR e mai bun ca partener decât USRPLUS. Sa înțelegem și noi. Și noi trebuie sa votam in consecință – sa ne folosim neuronii. Dacă USRPLUS ia spre 20% și PNL 30% e inevitabila o colaborare între cele doua partide. Și ar fi buna, un echilibru ok și singurul fezabil.

Așa ca – hai sa nu fim iar tampiti. Sa fim noi mai inteligenți decât ei. Se poate. Am fost la OUG13, de 10 August, la europarlamentare. Mai trebuie și acum.

Mai e încă ceva – președintele numește primul ministru după alegeri. E posibil – dacă nu vrea sa rămână izolat la Cotroceni cu un guvern și o majoritate semi-toxica, sa intervina și sa dea peste cap calculele. Eu cred si sper că atunci Klaus va juca. Dacă sefii USRPLUS ar fi inteligenți ar începe de pe acum negocierile cu Cotroceni-ul”. – a scris Caramitru pe Facebook

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Andrei-Caramitru-105457967891237/

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *