Sectorul 3 a fost luat prin surprindere de deschiderea școlilor. Sloganul ”Școli ca în Germania” a dispărut odată cu pandemia

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță a ales să treacă de la PSD la Pro România. Acest lucru a dus automat la suspendarea sa din funcția de primar, conform legii. Practic, Negoiță a lăsat sectorul de izbeliște înainte de începerea școlilor din rațiuni politice.

Conform unor părinți ce se plâng pe grupul de Facebook ”Cetățean Sector 3”, situația școlilor în Sectorul 3 este un dezastru:

”Tocmai ce am fost anunțați, la Școala Nr. 195, marea școală din sectorul 3, că se vor face cursuri alternativ (o săptămână unii, o săptămână alții). Dar, surpriza!, cei care stau acasă nu sunt conectați online, ci primesc materiale și învață singuri. Înțelegeți?! In București, într-o școală pasămite dotată ca in Germania, într-o școală unde se înghesuie toți părinții cu bani. Nu se poate face online cu cei de acasă. Adică vor face jumătate de școală, dacă o vor face și pe aia.

Cine răspunde în fața copiilor pentru că li se ia acest drept, la învățământ? Aici nu se mai încalcă constituția, Curtea lui pește prăjit?!” – este mesajul postat de un părinte revoltat pe grupul civic – Cetățean Sector 3

Tot în Sectorul 3, la Scoala 20, elevii trebuie să se prezinte zilnic cu:

  • ”Un pachet șervețele dezinfectante pentru bănci
  • Cate 2 măști
  • Sticluță de gel dezinfectant
  • Săpun lichid care nu necesită clătire”

Școala 195, numită și Hamburg, este etalonul campaniei lansate de Robert Negoiță – ”Școli ca în Germania”. Dacă la Școala 195 stau așa lucrurile oare cum arată școlile din cartierul 23 August sau din zona Bobocica?

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/Scoala-Gimnaziala-195-1264763156915750/