aprilie 10, 2021
POLITICA STIRI

De ce a intrat omul de afaceri Romeo Dunca în politică?

Există numeroase cazuri de oameni de afaceri care, la un moment dat, au decis să intre în politică. Discursul lor este mereu același – am intrat în politică pentru că vreau să schimb ceva, vreau să impun mentalitatea din business în județ, eu am bani, nu am venit să fur.
Trăim în democrație de mai bine de 30 de ani, nimeni nu mai este atât de credul. Adevărul este simplu, oamenii de afaceri bogați intră în politică ca să devină și mai bogați.

Romeo Dunca candidatul PNL la Consiliul Județean Caraș Severin

Romeo Dunca este un potent om de afaceri din Timișoara, cu interese financiare în Caraș Severin. Dincolo de poveștile frumoase spuse de PNL, acesta este adevărul.
Candidatura lui Dunca la CJ are în spate un proiect mai amplu, acesta își dorește acapararea proiectelor de turism de pe Muntele Mic și mai ales din Nedeia. Companiile lui Dunca dezvoltă un proiect turistic de mari dimensiuni și are nevoie de suprafețe mari pentru pârtiile de schi. Mai exact, vrea să obțină acele terenuri prin asocieri cu autoritățile locale adica sa isi finanteze un proiect privat din bani publici, din terenurile primariilor si ale Consiliului Judetean.

Relația Dunca – Popa

Dunca a ajuns în Caraș Severin mânat de interese dar ajutat și de prietenia cu Ioan Popa. Actualul primar al Reșiței, Ioan Popa a început în anul 2008 un ansambu rezidențial în centrul orașului numit ”First”. Din cauza crizei financiare, Popa nu a putut termina investiția iar construcția a rămas timp de 10 ani în paragină. În anul 2018, Romeo Dunca îi sare în ajutor și preia el ansambul rezidențial care devine ”City Centre Reșița”.
Banii și relațiile sunt cele două componente care l-au făcut pe Romeo Dunca candidatul liberarilor la Consiliul Județean Caraș Severin. Este greu de crezut că în toată organizația județeană a PNL nu se mai găseau liberali cu ștate vechi care să-și dorească să candideze.
Harta intereselor este destul de clară. Dunca nu candidează la Consiliul Județean să ajute județul, candidează să se ajute pe el.

 

 

Sursă foto – https://www.facebook.com/duncaromeo/?tn-str=k*F

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *