Comisarul European pentru Economie – Marile companii de tehnologie sunt adevăratele câştigătoare ale crizei coronavirusului şi ar trebui să plătească taxe corecte în Europa

Marile companii de tehnologie trebuie să plătească taxe corecte în Europa, mai ales că sunt ”adevăratele câştigătoare” ale crizei coronavirusului, a declarat sâmbătă comisarul UE pentru economie şi taxe, Paolo Gentiloni.

Declarațiile sale vin pe fondul unei diferenţe de opinie între Statele Unite şi Uniunea Europeană privind impozitarea unor companii precum Apple, Alphabet şi Amazon.

„Este o problemă majoră”, a declarat Gentiloni, recunoscând dificultatea de a depăşi diferenţele cu Statele Unite.

Cu toate acestea, fostul prim-ministru italian a adăugat că nu mai este posibil ”să acceptăm ideea că acei uriaşi, câştigătorii crizei, nu plătesc o sumă echitabilă de impozite în Europa”.

„Giganţii platformelor digitale sunt câştigătorii reali ai acestei crize, din punct de vedere economic”, a adăugat Gentiloni.

În acest context, UE încearcă să propună o nouă taxă digitală în 2021, dacă negocierile la nivelul OCDE se prăbuşesc până la sfârşitul anului.

”Dacă nu vom avea rezultate decente la nivel global, Comisia Europeană va ieşi anul viitor cu propria noastră propunere”, a spus Gentiloni.

 

 

Sursă foto – Facebook/euparlament